Fókuszban az értékeink! - Négy bemutatót tart a Kolibri Színház

Art Limes | 2018-08-31

Szeptember 8-án a Kolibri Fesztivállal nyitja meg a nagyközönség számára új évadát a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely sikerrel futó repertoárdarabjai mellett négy bemutatót tervez.

Különleges lesz a 2018/2019-es évad, hiszen idén két új gyerekelőadással is gazdagodik a Kolibri repertoárja – emelte ki Novák János színigazgató a szerdán megtartott évadnyitó társulati ülésen. Családi produkciónak készül Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter által írt zenés mesejáték, A császárfiú álma, amelyet Novák János állít színpadra az évad első nagyszínházi bemutatójaként. A rendező számára, mint elmondta, azért is izgalmas ez a darab, mert Jókai egyedülálló, kínai témájú történetének színre viteléhez az augusztus 17-24. között Pekingben megrendezett ASSITEJ Világtalálkozón szerzett friss élményeiből is meríteni tud. Már szeptemberben elkezdődnek Cecilie Lundsholt és Esther Richardson Az áruló című ifjúsági darabjának próbái Vidovszky György rendező vezetésével; a rendhagyó formában készült interaktív játékot iskolai kihelyezett előadásként mutatják be az évad második felében. Szívós Károly Rosemarie Eichinger osztrák szerző Esznek-e a halottak epertortát? című könyvéből készít előadást a Kolibri Fészekben, a

bemutató 2019 januárjában lesz. Tavasszal Fábri Péter Jászon és az atléták - Az aranygyapjú története, avagy hogyan született az olimpia? című darabja debütál a nagyszínpadon, Novák János rendezésében. A szeptemberi Kolibri Évadnyitó Fesztiválon láthatja először a budapesti nagyközönség a norvég Teatret Vårttal és a cseh South Bohemian Theatre-rel közösen létrehozott Binaurális hang című kísérleti etűdöt, amelynek író-rendezője Vidovszky György. A júliusi nagy sikerű bécsi és budapesti bemutatók után Vajda Gergely Az óriáscsecsemő című báboperájának továbbjátszását is tervezik az Operettszínház Raktárszínházában; a Kolibri Színház és az Armel Opera Festival közös produkcióját Novák János rendezte, a népszerű operaénekesek mellett az énekes-bábos szerepeket a Kolibri művészei alakítják.

A színház közel negyven repertoár-előadásáról szólva az igazgató kihangsúlyozta a csecsemőszínházi előadások, valamint a gyakran kortárs szerzők közreműködésével létrejött ifjúsági produkciók fontosságát, hiszen a Kolibri Színház mindkét területen példaadó mintát képvisel. Novák János az új évad egyik fő irányvonalaként jelölte meg, hogy a társulat által megteremtett értékeket, a hazai és nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő színvonalú produkciókat minél szélesebb körben ismertté tegyék a határokon túl is.

 

Fotó: Kolibri Színház

További képek