A TIZENHARMADIK

... a 13. alkalommal megrendezett, az inspiratív, a hely szellemére metaforikus terekben hivatkozó Rétegződések-címszóval, illetve tematikával megrendezett tatabányai Őszi Tárlat emlékezetes és jelentőségteljes láncszemként illeszkedik a város mindennapjainak és művészetének egyre gazdagabbá alakuló, elmélyülő történetéhez.

FÉSZEK- Vámos János festőművész kiállítása

A Lois Viktor Munkácsy-díjas szobrászművész bánhidai házának nyári-konyhájában – a Betegszamár Galériában – 1975-ben nyílt meg az első kiállítás. Lois 2005-től Actonban él (USA), a Contemporary Arts International művészeti központot vezeti. A korábban aktív alkotótérként működő tatabányai ház programszervezői munkáival Bukowski Zoltánt bízta meg. A Bánhidai Alkotó Ház elnevezéssel új életre kelt alkotótér galériájának nyitánya Vámos János festőművész és dizájner kiállítása.

Dunántúli Tárlat - Új Dunántúli Tárlat

„Ám amilyen ostobaságnak ítélem a haza kicsúfolását, olyan provinciális nekem, aki a provincializmust veti meg”. Henrich Böll

Évfordulós illusztrációs pályázat

Az Aranyrajzszög Társaság és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös illusztrációs pályázatot írt ki a Graphifest által szervezett I. Budapesti Illusztrációs Fesztivál keretén belül. A PIM a beérkezett irodalomhoz kapcsolódó pályamunkákat díjazza, és 2019 őszén kiállításon mutatja be.

ELSŐ BUDAPESTI ILLUSZTRÁCIÓS FESZTIVÁL - pályázat

A Graphifest meghirdeti az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztivált. A pályázat célja, hogy reprezentálja a magyar illusztrációs grafika sokszínűségét és újító erejét.

Képzőművészek a Vajdaságban - fókuszban az ifjú képzőművészek

Úgy hiszem, felesleges hangsúlyoznom, a vajdasági magyar képzőművészet micsoda pazar tradícióval rendelkezik. Az 1990-es évekig valósággal burjánzott itt a művészeti élet, csodálatosabbnál csodálatosabb alkotások születtek úgy az alkotók magánműhelyében, mint az alkotótáborokban.

Ember Sári nyerte a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat

Ötödik alkalommal adták át a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat, amit az alapító ír házaspár a magyar művészek nemzetközi szerepvállalásának segítésére hozott létre azzal a céllal, hogy változásokat indítson el a hazai képzőművészet külföldi megítélésében. A tízezer euró összegű elismerés nyertese 2019-ben Ember Sári lett.

„EVEZZ A MÉLYRE”

Kiállítás a Kecskeméti Katona József Múzeum Kortárs keresztény művészeti gyűjteményéből a Tihanyi Bencés Apátságban.

Kortárs tajvani művészek bemutatkozása Budapesten

A tajvani képzőművészet nem ismeretlen a magyar közönség előtt, hiszen, például kilenc évvel ezelőtt a Műcsarnokban és a Ludwig Múzeumban komoly nemzetközi összefogással megvalósult az a művészeti projekt, melynek kiemelt célja a kortárs tajvani művészet magyarországi megismertetése volt. A Buneul áthallásos, A szabadság fantomja a Magyar Nemzeti Galériában, a Határtalan sziget a Ludwig Múzeumban mintegy harminc alkotó munkáin keresztül adott képet a kortárs tajvani képzőművészeti törekvésekről.

Törésvonalak

A közép-európai avantgárd művészet 1908–1928.