A Hétfejű Tündér Chişinăuban

A Budapest Bábszínház Lázár Ervin-mesékből készült előadása a moldáv főváros, Chişinău nemzetközi bábszínházi fesztiválján vesz részt.

Egyszer volt – álmodtam, hol nem volt – rajzoltam - interjú Horváth Mártával

„Kicsi a világ” – szokták mondani. Most én is ezt mondom, amikor Balatonalmádiban, a könyvtárban Horváth Márta bábtervező, színész, író díszletét és bábjait látom kiállítva. Hogy kerül ez ide? Valamiről lemaradtam? Bár Márta most Hollandiában él, rendszeres a kapcsolata Almádival és a magyar bábosokkal is.

SEMMI - 100

„Semminek sincs értelme, ezt régóta tudom. Ezért semmit sem érdemes csinálni. Erre most jöttem rá”
A Budapest Bábszínházban május 19-én 100. alkalommal játszották a Semmit. A zenés-bábos pszichothriller a bemutató óta több fesztiválon vett részt és több díjat is nyert.

Életre kelt árnyak

A MárkusZínház 2017. április 21 és 25. között rendezte meg Pécsett első tematikus nemzetközi fesztiválját. A fesztivál apropóját az 500. születésnapját ünneplő Karagöz adta. De mi is, ki is az a Karagöz?

Harlekin Kortárs Bábművészeti Napok – első nap

„A kimondott szóval a probléma fele már meg van oldva, mert láthatóvá válik, valóvá lesz. Most már tehetsz is valamit, végre!”*

25 éve a gyerekekért – jubileumi évbe lépett a Kolibri Színház!

Negyed évszázada alakult meg Novák János vezetésével a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, melynek társulata különleges programokkal, rendezvényekkel készül az ünnepi évre.

František Vítek és Věra Říčařová: Egy élet

A cseh bábszínház jeles alkotóinak életművéből készült kiállítás 2016. október 10. és 2017. április 30. között volt látható Brnóban, a Moravské Zemské Muzeumban.

Az illúzió színháza, bábokkal és emberekkel - Blick Théâtre (FR): [hullu]

A darab mentális betegségek és fejlődési rendellenességek tanulmányozása alapján készült, legfőképp az autizmusból táplálkozott.

Ember a bábban, báb az emberben

Új előadásra készül a nagyváradi Lilliput Társulat. Május 7-én 17 órától a Furka Pista és a sárkány című előadást mutatják be az Árkádia Bábszínház nagyszínpadán. Interjúnkban az előadás rendezőjét, Hanyecz Debelka Róbertet kérdezte Ozsváth Zsuzsi.

Papageno titka- új bemutató Szegeden

Volt egyszer egy sűrű, sötét erdő, félelmetes lények lakóhelye. Volt egyszer egy szépséges, hős királyfi, Tamino herceg, aki nagy tettekre született. Volt egyszer egy gyönyörű, szeplős királylány, Pamina, aki addig olvasta a meséket, míg ő is egy mese hőse nem lett.