Állati jó barátságok

A Vojtina Bábszínház november 13-án mutatta be az Állatbarátságok című előadást, melyet Láposi Terka rendezett. A produkció zenéjét Mózes Zoltán, az Artus Stúdió előadója szerezte, aki színészi, sőt bábszínészi jelenlétével is hozzáad az állatmesék világához. Zenei világa friss lendületet adott a Játszószínház alkotócsapatának. A közös alkotás erejéről, a bábozás élményéről, és alkotómunkáját inspiráló tényezőkről beszélgettünk.

Rítus, hagyomány, idő

Alkotói interjú a Vojtina Bábszínház rítusjátékairól.

Yngvild Aspeli a Hamvaktól a Draculáig

„Az én munkám lényegét – írja művészi kiáltványában Yngvild Aspeli – a bábok használata jelenti, de a történet átadásának ugyanolyan fontos eleme számomra a színészi játék, a zene jelenléte, a fény és videó alkalmazása, a tér kihasználása is.”

Évadnyitó sajtótájékoztató a Kabóca Bábszínházban

Kihívásokkal teli évad elé néz a Kabóca Bábszínház, mint minden városi kulturális intézmény, a megnövekedett energiaköltségek nem teszik tervezhetővé a szakmai munkát.

Megtalált paradicsom – Miú és Vau a meseboltos Lázár Ervin-teremben

Nincs is jobb egy esőfelhőkkel bélelt szeptemberi vasárnap délelőttön, mint bábszínházba menni Szombathelyen.

Bemutató, kiállítás és Babusgató foglalkozás a Vojtina Bábszínházban

A Vojtina Bábszínház az évad első bemutatójával, az első kiállítással, és az első Babusgató foglalkozással várja az érdeklődőket egy héten belül.

Puck Bábszínház - Kolozsvár

Mozgalmas március a Puck Bábszínházban.

A tenger

Az UNIMA, a Nemzetközi Bábművész Szövetség 2022-es bábszínházi világnapi üzenetét Ranjana Pandey indiai bábművész, író, színházi és televíziós rendező, tanár írta.

Farsangoljunk!

A Vojtina Bábszínház falain belül és kívül farsangi mulatságok sora következik. Február 14-én nyitják, és 27-én, vasárnap zárják a maszkos alakoskodásokkal, téltemető játékokkal, felvonulással tarkított zörgő-börgő zajkeltőkkel, álesküvői viccelődésekkel, Cibere és Konc király küzdelmének szokásaival tarkított napjaikat.

Leszállt az ég dicső királya

Horváth Márk bábművész karácsonyi betlehemes játéka a győri Generációk Művelődési Házban.