Harlekin Kortárs Bábművészeti Napok

A Harlekin Bábszínház - Lengyel Pál nyomdokain és emlékére - második alkalommal rendezi meg a Kortárs Bábművészeti Napokat. 

Holle anyó – a Budapest Bábszínház bemutatója

Április 21-én mutatta be a Budapest Bábszínház óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szóló új előadását, a Holle anyót. A Grimm testvérek meséjének nagyszínpadi adaptációját Kuthy Ágnes rendezte, a látvány tervezője Hoffer Károly.

Blattner Géza elveszett bábjai - egy kiállítás margójára

Blattner Géza 1925-ben hagyta el Budapestet és költözött Párizsba, hogy ott létrehozza Arc-en-Ciel, azaz Szivárvány nevű színházát. Ebben az évben, áprilisban nyílt az OSZMI nagyszabású kiállítása, amelyben munkásságát, életművét teljességében szerettük volna feltárni, megmutatni.

Egy földimalac plusz három kívánság: egyetlen nap, két premier a Meseboltban

Szombathely - A földimalac, aki semmiben sem volt biztos című mesejáték négy éven felülieknek, az ír varázslat hat éven felülieknek szól. Dupla premier: vasárnap dél-előtt és vasárnap délután a Meseboltban.

Két premier egy napon a Meseboltban

Óvodásoknak és iskolásoknak szóló két bemutató a Mesebolt Bábszínházban.

Kartonálom Tartományom

Schneider Jankó a kortárs nemzetközi és magyar bábművészet dinamikus, többszörösen is sokoldalú alkotója: ír, rendez, játszik, tervez, tanít. Művészete karakteres erővel, humorral, játékstílussal otthon van a Vojtinában is.

Pinokkió - bemutató a Vojtina Bábszínházban

„Ha egy gyereknek jó a szíve, akármilyen komisz kis vadóc is egyébként, még mindig lehet belőle valami” – mondja a Jótündér.

Halak kora - bemutató a Vojtinában

A Vojtina Bábszínház új tantermi részvételi színházi előadást készített középiskolásoknak Halak kora címmel.

A rút kiskacsa a Vojtina Bábszínházban

Méltóság Hete címmel szervez rendezvénysorozatot a Debreceni Hospice Ház Alapítvány 2017. április 3-9. között a Méltóság Mezeje Program 10 éves jubileuma alkalmából. A záróeseményére a Vojtina Bábszínház színháztermében kerül sor, ahol a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata bemutatja A rút kiskacsa című előadását.

Az árnyak játéka

Az OSZMI kezelésében lévő Büky Béla árnybáb-hagyaték kiállítása a pécsi KARAKULIT Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál és Kiállításon.