Körülöttünk – Ipar-és Tervezőművészet Nemzeti Szalon 2017 a Műcsarnokban

A Körülöttünk című kiállítás megnyitót április 21-én pénteken tartották, és április 22.- augusztus 13. között tekinthető meg a Műcsarnokban. Sára Ernőnek és Scherer Józsefnek a kiállítás kurátorainak gondolatait olvashatják.

Nemzeti Szalon 2017 - Körülöttünk - Ipar- és tervezőművészet

2014-ben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával a Műcsarnok Nemzeti Szalon néven új kiállítássorozatot indított, mellyel az a célja, hogy időről időre megbízható körképet nyújtson a vizuális művészetek különböző területein született főbb teljesítményekről.

Érem 2017 - Epreskert

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Érem Szakosztály ÉREM – 2017 című kiállítása 2017. március 7-én nyílt meg a MKE Parthenón-fríz Termében, melyet Szunyogh László Ferenczy Béni-díjas szobrászművész nyitott meg.

Határtalan Design

A 12. madeinhungary + 5. MeeD válogatásban 11 ország közel 100 tervezőjének munkái kapnak helyet. A régiós cseh, lengyel, szlovák és magyar tervezők munkái mellett első ízben lesznek láthatók dán, észt, finn, lett, litván, norvég és svéd alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak. A kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfaji határmezsgyén egyensúlyozó egyedi alkotások is láthatók lesznek.

Ezredfordulós irányzatok a textilművészetben

El sem lehet képzelni frissebb, dinamikusabb gondolkodású és tettre készebb egyéneket, mint akiket a magyar textilművészek "társadalmaként" tartanak számon. Visszagondolva az 1970 óta megrendezett szombathelyi textilbiennálék hosszú sorára, szembetűnő a megújulásra való készségük

Plakátfeszt - 2016 - Nemzetközi plakátkiállítás

PosterFest | BudaPest 2016 igazi fesztivál, a plakát ünnepe, ami az új magyar plakátról, a plakát ügyét sajátjának érző hazai kezdeményezésekről, a műfajt ápoló intézményekkel, szervezetekkel való hatékony együttműködésről, a szakmát művelő művészgenerációk közösségéről szól. A PosterFest | BudaPest 2016 a plakátjelen “itt és most”-jának meghatározására tett kísérletet.

Ékszerek Éjszakája - Budapest

A sikeres első év után 2016-ban már egész hétvégére a kortárs ékszerművészet fővárosává válik Budapest. Ezúttal a fesztivál 2016. november 4- 6. között kínál programokat az érdeklődő közönségnek.

A Magyar Plakát Társaság tatabányai kiállítása

E kiállítás célja a megújulni vágyó, a kortárs magyar plakátművészet nívós csoportjának, a Magyar Plakát Társaság anyagának felmutatása.
Miért is mondhatjuk, hogy „megújulni vágyó”, mikor az itt bemutatott anyag alkotóinak javát már jól ismerhetik azok, akik nyomon követték ennek a sok korszakot felölelő műfajnak a sorsát?

A kárpit és titokzatos szereplői

Rónai Éva kárpitművész Twin Peak című kárpitjának bemutatója a mű modelljeivel, Roskó Beával, Roskó Gáborral és a kerékpárral a főszerepben.

Jelek

A tatabányai Kortárs Galériában Balogh Edit- Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész, Benedek Noémi- kárpitművész, Farkasvölgyi Èva Fleur- gobelinművész, Holló István- szobrászművész, Karsai Zsófia- Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, Nyíri Katalin- textilművész JELEK című kiállítása 2016. szeptember 30-ig tekinthető meg.