Kortárs textilművészet - TEXTILE ART OF TODAY

A TEXTILE ART OF TODAY/ NAPJAINK TEXTILMŰVÉSZETE című kiállítás - kurátor Szalai Dániel képzőművész - a Magyar Művészeti Akadémia - Vigadó ötödik emeleti kiállítóhelyén tekinthető meg.

FRISS TERMÉS ipaarművészeti és szalon vásár

A fehérvárcsurgói Károlyi-Kastély Hotel&Restaurant ötödik alkalommal ad otthont a FRISS TERMÉS Iparművészeti szalonnak és vásárnak, a kortárs magyar iparművészeket ismét a Károlyi József Alapítvány látja vendégül.

NAPJAINK TEXTILMŰVÉSZETE

Látogatóban a TEXTILE ART OF TODAY/NAPJAINK TEXTILMŰVÉSZETE című kiállításon a Danubianában.

HÍRNÉV A FÉMNEK - acélszobrászati kiállítás

A komárnoi Limes Galériában mutatkozik be a K-ARTS Művészeti Gyűjtemény.

A Napló- Köblitz Birgit kiállítása a Hefter Galériában

"… elmenekülök a gondolatok világába. Elképzelek, emlékezek, újra és újra járom a világot papíron, üvegben. Jól esik visszagondolni, felidézni, őrizni az emlékeket és ezeket gondosan üvegcsövekbe zárni. Építek egy fészket az útinaplómból. Monotonnak tűnik? Minél több időt töltök a fészekrakással, annál jobban fogadom el a kényszerszünetet, felfedezem a lassulás és a bezártság előnyeit..." Köblitz Birgit

Megnyílt a Schrammel-gyűjtemény Szombathelyen

2021. június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján nyílt meg Szombathely új kulturális intézménye, a Savaria Múzeumhoz tartozó egykori Éva-malom, benne pedig Schrammel Imre állandó kiállítása.

Szelíd nyugtalanság

Kecskés Ágnes textilművész természetelvű gobelinjei.

7. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé Szombathelyen

Tizenhét országból érkeztek alkotások a 7. Nemzetközi Textilművészeti Triennáléra, amelyet 2021. június 18-án délután nyitottak meg a Szombathelyi Képtárban.

Szemereki Teréz két kerámia domborműve Komáromban

A komáromi Jézus Szíve plébánia templom „kiemelkedő nemzeti érték”. Joggal kapta ezt a hivatalos minősítést, maga az épület és rendkívül igényes belső berendezése is.

Létszövet-jelenlét

Husz Mária Diegézis című beszélgetőkönyve Pápai Lívia életművéről
„A textil a világ ökologikus alapelveihez tartozik.” 1