Méry Beáta kiállítása a Kuny Domokos múzeumban

| 2015-05-19

Somorjai Méry Beáta „Árnyból szőtt fény" című kiállításának megnyitójára május 21-én, 17. 00 órától kerül sor a tatai Kuny Domokos Múzeumban.

A tárlatot Kövesdi Mónika művészettörténész nyitja meg. Közreműködik a somorjai Nomaad együttes. A kiállítás a másnap kezdődő Tatai Patara történelmi fesztivál rendezvény része, annak időtartama alatt is látogatható. Az érdeklődők augusztus 10-ig tekinthetik meg az alkotásokat a Zsigmond-kori várban, a tatai Öreg-tó partján.
 
Méry Beáta képzőművész Dunaszerdahelyen született, Somorján végezte alap- és középiskoláit, majd pedig budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán végzett 2014-ben, jelenleg Somorján és Budapesten él és alkot. Számos önálló és csoportos kiállítás részvevőjeként láthatta munkáit a közönség, több szakmai elismerést is magáénak tudhat. A tatai kiállítás törzsanyaga a keleti szőnyegek motívumai és színvilága által inspirált Szövevény- sorozat: élet-szőnyegek ezek, melynek mozgalmas részleteiben a rendre ismétlődő emberi szenvedés képei oldódnak fel és minősülnek át ragyogó, színpompás szőttessé. A képsorozat kuriózuma az alkotó által kikísérletezett egyedi technika is, mellyel az alkotások készültek.
 
Méry Beáta honlapja
 
 
forrás: felvidék.ma
 
 
 
 
 
 

További képek