Világok között - Méry Beáta képzőművész kiállítása

Art Limes | 2024-04-21

Méry Beáta képzőművész Világok között c. összegző kiállítása a fizikai és a szellemi utazás témája köré épül transzcendens háttérbe ágyazva a tudatállapotok hullámzását, megváltozását, lelkünk belső utazását, átalakulását és a világ természetéből fakadó emberi elmúlást.

A képzőművész számára ehhez a legnagyobb inspirációt a magyar népi kultúra, ezen belül is a csángók és a sámánisztikus elképzelések adták és az indonéziai utazásai.
A kiállítás célja, hogy Méry Beáta művészetén keresztül a kortárs képzőművészetre jellemző formanyelvvel bemutassa azokat az örökös témákat, mint az elmúlás, a gyász, az átkelés, mindezt egy kultúrákon felüli szakrális kontextusban, lírai módon feldolgozva és megjelenítve. A természeti képekkel való reflektálás a belső, lelki folyamatokra, a víz, partok, csónakok, hegyek, csillagok motívumain keresztül a befele tekintést, befele keresést segíti a szakmai és a laikus közönség számára is.
 
A megnyitó időpontja: 2024. május 03. péntek, 19 óra
A kiállítást megnyitja: Dr. Pressing Lajos pszichológus, buddista tanító
Közreműködők:
 
 
 
 
 
 
 
A kiállítást kísérő két esemény, Harangozó Imre és a Platon Karataev duó előadása a zene iránt érdeklődők számára nyújt kulturális kikapcsolódást a hétköznapokból. A kiállítás a hozzátartozó zenés programokkal egy komplex kulturális feltöltődést kínál a Komárom és környéki érdeklődők számára.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kiálítás 2024. május 24-ig tekinthető meg.