Szabadkán jártunk – I. rész– 28. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

A Szabadkai 28. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált szeptember 19. és 24. között rendezték meg. A versenyprogram előadásait Dr. Zoran Đerić professzor választotta ki. A fesztivál közönsége Izraelből, Németországból, Magyarországról, Csehországból, Horvátországból, Brazíliából, Szlovákiából, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából érkezett előadásokat láthatott.

A Vaskakas Bábszínház a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon

A 28. Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon (Subotica International Festival of Children's Theatres) szeptember 20-án mutatta be a győri Vaskakas Bábszínház Óz című produkcióját. A szakmai zsűri két díjat ítélt meg a bábszínház előadásának: az Ózé lett a legjobb látványnak járó elismerés ( Svila Velichkova tervező), továbbá a Dorkát játszó Gergely Rozália kapta az öt színészi díj egyikét.

28. Kabóciádé Családi Fesztivál

Egy év kényszerű kihagyás után idén ismét Veszprém város varázslatos természeti közegében, a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren rendezi meg a Kabóca Bábszínház összművészeti eseményét, a Kabóciádé Családi Fesztivált.

Tudj többet a tervezésről!

Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete (ESZME) Let’s learn more about scenography! címmel 2021. augusztus 23- 29. között, a Visegrádi Alap (Visegrad Fund) támogatásával rendez nemzetközi workshopot színházi alkotóknak és képzőművészeknek.

Apró Ernőből csak egyetlen egy van

Van a világon egy csomó színész, ezt mindenki tudja. Tragikus színészek, komikus színészek, bábszínészek. De Apró Ernőből csak egyetlen egy van. Bezony.

Négyballábas kisegér a társulat fészerében

A Lilliput Társulat készülő produkciójáról, A négyballábas kisegérről az előadás egyik rendezőjét, Lélek Sándor Tibort kérdeztük.

Akár egy hangos képeskönyv – interjú Bartal Kiss Rita rendezővel

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat készülő produkciójáról, a Sosevolt Cirkuszról Bartal Kiss Ritát, az előadás rendezőjét kérdeztük. Bemutató: május 21, 17 óra, Árkádia Bábszínház, nagyterem.

Megemlékezés, történés és játék – Pacsirták tűzben a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

Kovács Géza Pacsirták tűzben címmel rendezett előadást a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszínész hallgatóival. Két – első pillantásra tűz és víz – szerző párbeszédbe hívásával új báb/színpadi játék született: a forgatókönyvet is Kovács Géza jegyzi.

SZÍVKÖR- Harlekin Bábszínház

Zádori Szilárd vezetésével a Harlekin Bábszínház színészeiből néhány éve kórus szerveződött. Elsősorban a színház rendezvényein lépnek fel. Idén, a Költészet Napjára videót készítettek, amelynek a különlegessége, hogy Sóvári Csaba verséhez, Zádori Szilárd szerzett zenét. A címe: SZÍVKÖR

BARÁTSÁG - Vojtina Bábszínház

A Vojtina Bábszínház társulatának tagjai a Magyar költészet napjára kortárs magyar költőktől gyűjtöttek verseket, amelyet a "BARÁTSÁG" fogalma fűz egybe.