AGART- Csernik Attila alkotásaiból nyílt kiállítás Topolyán

Topolya község idei Pro Urbe Díjasa, Csernik Attila képzőművész, vizuális költő, illusztrátor, szerkesztő, retrospektív kiállítása nyílt meg csütörtökön este Agart címmel Topolya Község Múzeumában. Az intézmény emeleti kiállító termeiben nagy számú topolyai és más településről érkező érdeklődő volt kíváncsi a művész illusztrációkból, installációkból és sajtótermékekből álló tárlatára, a kortárs képzőművészet kiemelkedő alkotásaira.

Vaszary - az ismeretlen ismerős

A magyar képzőművészet egyik jelentős mesterének kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában 2022. szeptember 14. – 2023. január 15-ig látható.

AGART

Csernik Attila retrospektív kiállítása Topolyán.

GENERAZIONI

Az olasz könyvillusztráció nagy generációi.
Kurátorok: RÉVÉSZ Emese művészettörténész, KELLERMANN Viktória kultúrszervező
Megnyitó: 2022. szeptember 7. 18:00; Megnyitja: Rofusz Kinga illusztrátor
Megtekinthető: 2022. 09. 08. – 10. 13.
Deák17 Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet)

SÉTA

KRAJCSOVICS Éva festőművész kiállítása az ARTUS Stúdióban

De mi a helyzet a növényekkel? – Lassú tánc a Szombathelyi Képtárban

“(…) nem szabad belemenni az erdőbe és a végén ott van.” (Tóth Kinga)

"D É L I B Á B" vajdasági figurák

A 70 éves Topolyai Művésztelep alkotóinak csoportos kiállítása Sárospatakon.

ÜZENET – SZÉPSÉGRŐL ÉS ÖRÖKKÉVALÓRÓL

A Pro Arte Danubii és a Duna Mente Művészetéért Polgári Társulás szervezésében nyílt meg a Prágában élő és alkotó, pozsonyi születésű Lőrincz Zsuzsa grafikus, szobrásznűvész Üzenet című kiállítása a komáromi Limes Galériában.

Kitekintés, bepillantás – MAGYAR | MŰVÉSZ | VILÁG a Bálnában

Identitáskérdések és rácsodálkozás. Talán ez a két szó jellemzi leginkább a július 30-ig látható tárlatot, amely a budapesti helyszín után Melbourne-be, majd a tervek szerint Los Angelesbe és Madridba utazik.

A gondolatok színe- Henri Matisse

A párizsi Centre Pompidou – Musée national d’art moderne remekműveire épülő kiállítás Matisse első tárlata Magyarországon. A több mint 100 művet felvonultató kiállítás végigvezet a művész életművének minden meghatározó szakaszán a fauve periódustól egészen a késői gouache papírkivágatokig. A kiállítás kurátorai: Aurélie Verdier, a Centre Pompidou munkatársa és Fehér Dávid, a Szépművészeti Múzeum művészettörténésze.