Legenda-változatok

Sulyok Gabriella zenével és költészettel átkarolt művei kivétel nélkül segítenek az élet-pillanatunk felfogásában. „Dús-gyönyörű” rajzaiban mindannyiunk közös emlékeit jegyzi, és öröknek ható idő-terekbe helyezve vándorlásunkat, a jövővel együtt a jelenben elérhető életélménybe sűríti azokat.

Csodavárás – Szabó Eszter Ágnes a szombathelyi Irokéz Galériában

Talán még soha nem illeszkedett annyira sem kiállításhoz, sem az alkotó személyéhez a szombathelyi Új Irokéz Galéria fekete-fehér sakktáblamintás, régi konyhákat idéző padlózata, mint most.

Kiállítások a DANUBIANÁ-ban 2.

Zuzana Sýkorová - TÚL SOK ANGYAL – Illusztrációk

Szentély a szentélyben

„A lélek titkainak birodalma ott kezdődik, ahol a látható világ végződik."

15 éves fiatalok rendezik a Ferenczy Múzeum kiállítását

A Magyar Géniusz Program keretében a Ferenczy Múzeumi Centrum hiánypótló gyűjteményes kiállítást nyitott A GYŰJTEMÉNY (1900-2022) címmel 2023 tavaszán. Az időről-időre megújuló, ötéves állandó tárlat első szekciójában Haász István és Ladik Katalin kamara-kiállítása után az FMC fiatal diákkurátorainak válogatása látható Finom életek – A gyűjtemény diákszemmel címmel, május 5-től.

Martin Moflár kiállítása Kassán, a Kelet-szlovákiai Galériában

Martin Moflár (1975) első önálló kiállítása a Kelet-szlovákiai Galériában az elmúlt tíz év munkáiból mutat be válogatást a közönségnek. A tárlaton szerepelnek a legújabb, most először kiállított vászonfestmények is, amelyek a Lágy vonalak sorozatból származnak (ez a cím lett a kiállítási projekt gyűjtőneve is).

Emlékezés Mosonyi Kiss Gusztáv grafikusra a szarvasgombászati témához kötődő művei ürügyén- II. rész

XV. Magyar Szarvasgomba-termesztés napja, Prónay-kastély, Alsópetény, 2024. április 13.

Emlékezés Mosonyi Kiss Gusztáv grafikusra a szarvasgombászati témához kötődő művei ürügyén - I. rész

XV. Magyar Szarvasgomba-termesztés napja, Prónay-kastély, Alsópetény, 2024. április 13.

(L)átható és láthatatlan

Gondolatok Méry Beáta képzőművész Telkiben rendezett kiállításáról.

Nagyszabású kiállítással köszönti Nagy Gábort kettős jubileumán a szolnoki múzeum

Nagy Gábor (1949) Munkácsy Mihály-díjas festőművész 2015-ben a Szolnoki Képzőművészeti Társaság éves seregszemléjén elnyerte a szolnoki Damjanich János Múzeum díját. Az elismerés egy nagyszabású kiállítási lehetőséget jelent a Szolnoki Galériában, melyre a művész 75. születésnapja és művészi pályára lépésének félévszázados jubileuma alkalmából kerül sor, 2024. április 28. és június 30. között.