HÓDOLAT A STÚDIÓNAK

Art Limes | 2024-05-02

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek - Nemzetközi Kerámia Stúdió rendezésében Pázmándi Antal keramikus - és szobrászművész HÓDOLAT A STÚDIÓNAK című kiállítása.

„Pázmándi munkáit nem magyarázni kell, hanem látni és szellemileg elkalandozni bennük. Nekem ez munkáiban a varázslatos. De lehet az is, hogy ősei felejtettek el valamit elmondani és most ő kíván helyettük mindent bepótolni, az állandó munkálkodással, a talányos kerámiaszobrokkal.”  /Probstner János/
 
Megnyitó: 2024. május 9. csütörtök, 17 óra
A kiállítást megnyitja: Dr. Farkas Gábor DLA, Ybl – és Prima Primissima - díjas építész
A kiállítás megtekinthető: 2024. május 25-ig, keddtől szombatig, 14 órától 18 óráig a Kápolna Galériában (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.)
 
Pázmándi Antal Ferenczy Noémi-díjas szobrász, keramikus 1943. január 6-án született Mezőkövesden. Művei megtalálhatóak a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió Gyűjteményében, a pécsi Janus Pannonius Múzeumban és köztereken is. Többszörös díjazottja a Pécsi Országos Kerámia Biennálénak és Triennálénak, 2016-ban Magyarország Érdemes Művésze lett. 2023 óta a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának levelező tagja.

További képek