Antré-estek: Tiramisu

Art Limes | 2016-02-06

Február 10-én este 7 órakor folytatódik a Jászai Mari Színház- Kamaraszínházában a 25. jubileumi évadban nagy sikerrel indult Antré-estek felolvasószínházi sorozat.

„Hi, everybody! What is important az életben? Hát a Max Mara, meg a Gucci, a Folie Folie meg a Victoria's Secret... Olyan sophisticated.”

Nők - nők, akik valóban Diort, Armanit meg Pradát viselnek, és egyáltalán nem ördögök, csak szeretnének boldogulni, kicsit boldogok lenni az életben, és főképp kergetik az álmaikat, még ha nem is tudják, mi az: egy biztos, az álommunkát már megszerezték, és most szorítják, szorítják, nehogy kicsússzon a kezükből. Diplomás, több nyelven beszélő, karrier-orientált nők, fényévnyi távolságra a hetvenes-nyolcvanas évek Lengyelországától, a tilalmaktól és a szegénységtől, egy feltörekvő, a - szlogenek szerint - dinamikusan fejlődő országban. Fiatal nők, akik kétségbeesetten próbálnak önmegvalósítani, projektet teljesíteni, megfelelni, címlapra kerülni, elszakadni az ósdinak és avíttnak érzékelt gyökerektől - de vajon ebben lakik a boldogság? És ha a fogyasztói társadalom strasszos külsőségeivel körülrakott taposómalom taposása közben elfelejtünk élni?

Ha nem szórakozol, nem élsz.” - Csörgött az ébresztő, felébredtem, és mint mindennap, elindultam dolgozni.

A következő alkalommal Joanna Owsianko Tiramisu című művéből, Pászt Patrícia fordításában összeállított szöveget olvassák fel a Jászai társulatának tagjai. Az előadás kizárólag női szerepeket vonultat fel, Sediánszky Nóra rendezésében Bakonyi Csilla, Danis Lídia, Kaprielian Alexa, Major Melinda, Pilnay Sára és Szabó Emília látható majd a színpadon.

 

Időpont: 2016. február 10., 19 óra

Helyszín: Jászai Mari Színház-Kamaraszínház, 2800 Tatabánya, Népház utca 5.