Séta a vonalakon - Görözdi Lilla képzőművész kiállítása

Art Limes | 2024-04-19

Görözdi Lilla képzőművész, 1991-ben Budapesten született, 2015-ben a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festőművész szakán diplomázott. A 2013/14- es tanévet az Erasmus program elnyerésével Franciaországban, Aix-en-Provence-ban töltötte.

Ez a külföldi tanulmányút rendkívül nagy hatással volt rá, sok új élményt és tapasztalatot jelentett a számára. 2016-ban a Pécsi Tudományegyetemen vehette át képzőművész-tanár diplomáját, ez évet követően visszatért Franciaországba, ahol a Vasarely Alapítvány ösztöndíjas művésze volt. 2017 óta a tatai Talentum Művészeti Szakgimnázium képzőművésztanáraként dolgozik, a tanítás mellett önálló és csoportos kiállításokon, művészeti projektekben vesz részt.
 
Az alkotó munkái a feleslegektől mentes, tiszta vonalakkal, nyugodt kompozíciókkal, elsősorban a rajz médiumára építkeznek. A legbelső mélységekből inspirálódva hozza létre rajzait, amelyek erőteljesen a térbeliségre összpontosítanak. Gyakran használja az ismétlődés ritmusát és az ez által létrehozott optikai játékot. Egy másik megközelítésben firkaszerű rajzi elemekkel keresi a szabad formaalakítást.
 
A kiállítás megnyitója: 2024. április 26. péntek, 17 óra
Helyszín: BAH - Kossuth Lajos u. 39, Tatabánya 2800
A kiállítást Kövesdi Mónika művészettörténész ajánlja a megjelenteket figyelmébe.