Arika, az elkápráztatóművész

Art Limes | 2021-03-26

A Vojtina Bábszínház egy soha nem látott előadást - Arika, az elkápráztatóművész címmel - mutat be Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján 2021. 03. 28-án vasárnap, 10 órakor.

Kerekes Arika, a Göröngyös Úti Iskola 2.b osztályos, élénk képzelőerővel és szárnyaló fantáziával megáldott tanulója mindent megadna egy kis népszerűségért. Egy nap, hogy végre felfigyeljenek rá, elhiteti osztálytársaival, hogy van egy dúsgazdag, vidámparkszerű kastélyban élő svájci nagynénije, Heidi néni, aki meghívta őt magához a nyárra, és felajánlotta, hogy még egy barátját is magával viheti az álomutazásra. Az osztályban hatalmas versengés indul a mesés svájci vakációért és Arika barátságáért. De megéri-e népszerűnek lenni ezen az áron?
A Kertész Erzsi probléma-regényéből készülő bábelőadás a kisiskolás korosztály mindennapos élethelyzeteit, konfliktusait vizsgálja meg közvetlen közelről. Mi a következménye annak, ha valaki túlzottan kiszínezi, esetleg elferdíti a valóságot? Érdemes-e füllenteni csak azért, hogy érdekesnek látsszunk? És egyáltalán: mitől érdekes vagy különleges valaki?
Az előadást 6 éves kortól ajánljuk!

Kertész Erzsi Göröngyös Úti Iskola - Lássatok csodát! című művéből írta: NAGY ORSOLYA

Látványtervező /Szőts Orsi, zeneszerző/ Czapp Ferenc,  rendezőasszisztens/ Hajdú Péter, a bábokat és jelmezeket készítették/ Kissné Kati, Nádasiné Szegedi Éva, Oláh Richárd, fény/ Ágh András, Barta Zoltán, világítástervező/ Harsányi Ferenc, hang: Nánási Barnabás, Papp László
Rendező/ KOLOZSI ANGÉLA
Szereplők: Asbóth Anikó, Baditz Dávid, Hell Krisztina, Lehőcz Zsuzsa, Mercs Máté Péter, Nagy Mónika, Telenkó-Oláh Tímea

A Vojtina Bábszínház egy soha nem látott előadást mutat be Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján 2021. 03. 28-án vasárnap, 10 órakor.

Fotó: Pusztai Ákos/ Vojtina Bábszínház