Benned a létra

Art Limes | 2021-02-02

Hogyan kell színházat alapítani? Mi az, hogy színházalapítás? Mire - és főleg kire - van szükség hozzá? Ábrázolható-e a színházalapítás - színpadon? Egyáltalán: mire jó a színház? Hosszú évtizedekig tartó várakozás és vágyakozás, sok nekibuzdulás és megtorpanás előzte meg a vasi megyeszékhely, Szombathely első, állandó társulattal bíró kőszínházának megalapítását.

Benned a létra… írta Ölbei Lívia - gazdagon illusztrált korszak-dokumentáció könyv a Weöres Sándor Színház első tizenhárom évéről.
„ Egy új színház létrehozása nagyon sok időt igényel…az első és legfontosabb feltétel: létezik-e olyan személy, aki tudásánál kapcsolatrendszerénél fogva alkalmas arra, hogy ezt a bonyolult feladatot végrehajtsa…” Szombathely találkozott egy ilyen kitűnő kvalitásokkal rendelkező művésszel, Jordán Tamással.
Ölbei Lívia tollát kölcsönvéve ő invitálja időutazásra az olvasót. Sajátos, szubjektív szemszögből kísérhetjük végig a gazdagon illusztrált könyv lapjain, hogyan telt el az első tizenhárom év, az euforikus 2007. szeptember 27-i megalapítástól napjainkig.
Írta: Ölbei Lívia
Fotó: Mészáros Zsolt
Könyvtervező: Bonyhádi Károly
Képszerkesztő: Pap Kriszta
Műszaki szerkesztő: Bonyhádi Károly
A könyv kedvezményes áron, korlátozozz számban kizárólag a Weöres Sándor Színház jegypénztárában kapható február 8-tól. A kedvezményes ár - 5.000 Ft.
A jegyiroda nyitvatartása: hétköznapokon 10 órától 16 óráig
Az e-mailekre csak munkanapokon (hétfőtől péntekig) áll módunkban válaszolni.
JEGYPÉNZTÁR: 94/318-738, jegy@wssz.hu

További képek