Éjjeli bozótlakó titkos kertje

| 2016-11-15

Szabó György Munkácsy-díjas szobrászművész Éjjeli bozótlakó titkos kertje című kiállítása az ArtSalonTarsalgoGallery -ben.

A tárlat gerincét új munkák képzik, amelyek három tematikus egységre bontva láthatók a galéria termeiben. A kiállítás centrumában az usébti figurák körtánca található, amely 33 alkotás csoportját jelenti.  Az alakok esendősége, önmagukba zártsága olyan szoborcsoportot eredményez, melynek elemei nem lépnek kapcsolatba egymással, mégis elválaszthatatlanok. Ezt az egységet fogják közre a Mágikus korongok sorozat darabjai, illetve a Meditációk sorozat archaikus jelei.



Szabó György a szobrászat egyik legősibb eljárását, a viaszveszejtéses technikát támasztja fel. Műveit a szobrászati tér és a valós tér összefüggései, az egyensúly kérdése, a konstruktív és figuratív elemek összjátéka foglalkoztatják.
Az Éjjeli bozótlakó titkos kertje című kiállításba belépve a címadó sorozat köszönt minket, s ugyanez a rejtélyes alak vezet  Szabó György szobrászati világába.



A tárlat megtekinthető 2017. január 27-ig, ettől eltérő időpontban egyeztetés alapján állnak a látogatók rendelkezésére.

Fotó: ArtSalonTarsalgoGallery

További képek