Országos Kerámiaművészeti Triennálé

Art Limes | 2024-03-09

Az Országos Kerámiaművészeti Triennálé nagyszabású kiállítása a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be.

A pályázatot óriási érdeklődés kísérte. A Triennálén a zsűri döntése alapján 100 alkotó több mint 200 munkáját láthatjuk, így a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállításának mondható.

A szervezők szándéka a nagy múltú, 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatása, mely rendszeres bemutatkozási lehetőséget biztosít a magyar kerámiaművészek és designerek számára, ezúttal Triennálé formában.

2024-ben a szervezők átfogó módon mutatják be az eltelt időszak eredményeit. Az itt látható anyagot úgy választották ki, hogy az a kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebb és legfrissebb képét adja, ennek érdekében kifejezetten biztatták az alkotókat a széleskörű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra, amelyekre a különböző szekciók – és az m21 Galéria óriási, több mint 1000 m2-es területe – adtak lehetőséget. A szokásos szekciók mellett újdonság a design területének kiemelése, amellyel az egyetemi hallgatókat is megszólították, illetve a határainkon túl élő magyar alkotók invitálása a pályázaton való részvételre.

A kiállítás megvalósulását támogatta: PTE Művészeti Kar, Magyar Művészeti Akadémia, Nemzeti Kulturális Alap.

Szervezők: Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány, KKMM- Nemzetközi Kerámia Stúdió, ZsÖK NKft.

További képek