Minden eddiginél több magyar gyermekkönyvkiadó idei Bolognai Könyvvásáron

Art Limes | 2018-03-27

A Pál utcai fiúk ihlette, több mint 120 négyzetméteres standon, minden eddiginél több magyar gyermekkönyvkiadó mutatkozik be idén a Bolognai Nemzetközi Gyerekkönyv- és Illusztrációs Vásáron a KKM-Balassi Intézet Publishing Hungary programjának támogatásával, a Római Magyar Akadémia szervezésében.

Az idén ötvenötödik alkalommal megrendezett Bolognai Nemzetközi Gyerekkönyv- és Illusztrációs Vásárra a világ minden tájáról érkeznek könyvkiadók és illusztrátorok. A magyarországi és külhoni magyar gyerekkönyves műhelyek ebben az évben is közös standon mutatkoznak be, de idén a szakma legrangosabb eseményén minden eddiginél több, 20 műhely legfrissebb nyomtatott és interaktív könyvtermését vehetik kézbe az olvasók, de megismerhetik az elmúlt években nemzetközi sikereket elért magyar alkotók műveit is a vásár négy napja (- március 26. és 29.) alatt. A pavilon megjelenését a 140 éve született Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye ihlette, a grafikát a BookR Kids alkotói készítették. A legfrissebb gyermek- és ifjúsági könyveken túl a stand dicsőségfalán az elmúlt években nemzetközi sikereket elért alkotóink művei is szerepelnek majd.

A magyar gyermekkönyvtermés külföldi népszerűsítését ebben az évben igényes, 60 oldalas katalógus is segíti, amely a HUBBY (Magyar Gyerekkönyv Fórum) és a KKM-Balassi Intézet Publishing Hungary programjának közös gondozásában készült el. A vásár idei magyar kiállítói: Berger Kiadó, Betűtészta Kiadó, BookR Kids, Cerkabella Könyvkiadó, Ceruza Kiadó, Csimota Könyvkiadó, Gutenberg Kiadó, Nyomda és Könyvesbolt, Kolibri Kiadó, Könyvmolyképző Kiadó, Magvető Kiadó, Magyar Napló, Manó Könyvek, Menő Könyvek, Móra Könyvkiadó, Naphegy Kiadó, Pozsonyi Pagony, Tilos az Á Könyvek, Scolar Kiadó, Vivandra Könyvek. A rendezvény idei díszvendége Kína.