„Az utazás”

Art Limes | 2017-06-22

Miguel Angel Velit 2016 nyarán részt vett a Tatabányai Múzeum, a Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány és a The Quarry Contemporary Arts International együttműködésével megvalósuló KÉP-ZE-LET Nemzetközi Szobrász Szimpóziumon, Tatabányán. A Tatabányai Múzeum – Bányászati és Ipari Skanzenben működő „művészeti táborban” két nagyméretű fémszobrot alkotott, amelyek most is az ott található szoborkert részei.

A The Quarry Contemporary Arts International és a TMJV Tatabányai Múzeum képviselőinek megállapodása alapján – a hosszú évek óta tartó, sokrétű közös tevékenység új elemeként – időről időre kiállítással mutatkozik be a múzeumi központban egy-egy külföldi művész. Eugene Y. C. Zhou tajvani képzőművész tavaly megrendezett, ”Embererdő” c. kiállítását követően idén a Peruból érkezett Miguel Angel Velit mutatja be „Az utazás” című, festményeket, grafikákat, nyomatokat, videókat és mindennapi tárgyakat tartalmazó installációját. Az együttműködés célja a művészek, művészetszervezők, intézmények, települések, országok összekapcsolása. Emberek és kultúrák találkozására kívánunk lehetőséget biztosítani.

A kiállítás megnyitójának időpontja: 2017. június 23., 17 óra

Köszöntőt mond: A. Pál Gabriella múzeumigazgató

A kiállítást megnyitja: Tóth Enikő művészettörténész főmuzeológus, kurátor

Helyszín: Tatabányai Múzeum - Tatabánya, Szent Borbála tér 1.

A kiállítás a The Quarry Contemporary Arts International és a Tatabányai Múzeum együttműködésének eredményeként valósul meg.

A kiállítás 2017. július 9-ig látogatható.