Bukta Imre - Apám romantikája eladó

Art Limes | 2017-03-16

Bukta Imre nem tesz mást, mint sétál egy faluban, megfigyel és ábrázol. A magyar vidék talán egyetlen hiteles vizuális krónikása felhozta a saját tyúkjait a Godot Galériába, hogy megfigyeljük, bio tojást tojnak-e Budapesten vagy bérház panel elemeket?

A kiállítás vernisszázsa: 2017 március 24-én 17 és 21 óra között
 
Helyszín: Godot Galéria - Bartók Béla út 11, Budapest 1114
 
Megtekinthető:  április 29-ig keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között
 

Döntsék el a tyúkok, hogy a kipufogógáz a jobb vagy a pillepalack égetésből származó jó falusi korom? Megfigyelhetjük, hogy a tyúkok tojógépként működő biorobotok vagy ugyanúgy két lábon járó érző lények, mint mi emberek? Esetleg 3D-ben sétáló műtárgyak? Előnevelt csirkemellek, nyers, totyogó rántott csirkecombok?

Bukta Imre legújabb Godot Galéria-beli kiállításán láthatjuk a falusi jegyzőt lefoglalt kukoricával, a szülői házát, ami édesapja romantikájával csak együtt eladó, Misit, aki úgy néz a lyukas bicikligumi belsőre, mint Pityu a moziban. Láthatunk eladó utcát, eladó rongyszőnyeget és eladó kilátást a jövőre. De bármit is ábrázol síkképen, installációban vagy videón, művei mind-mind sajátos táj- és lélek-röntgenek a vidék Magyarországáról.