VAN MŰVÉSZI VÉNÁD?

Art Limes | 2019-09-25

A tavalyi évhez hasonlóan a Ludwig Múzeum idén is meghirdette a Van művészi vénád? nemzetközi kortárs művészeti pályázatot középiskolásoknak. A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb 15 magyar projekt idén is a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában állíthat ki, míg az első helyezett a nemzetközi találkozón is bemutathatja művét.

AZ IDEI TÉMA: BUTTERFLY-EFFECT

Vajon okozhat-e egy pillangó aprócska szárnycsapása jelentős változást a világ másik felén? Vajon milyen hatással lehetnek a jövőnkre cselekedeteink és a napról napra történő kis változtatások az életünkben? Az újrahasznosítás, a veszélyeztetett fajok védelme, az ökológiai lábnyomunk csökkentése megmentheti a világunkat?
Neked mi a véleményed erről? Az idei Van művészi vénád? pályázaton képzőművészeti alkotások formájában mutathatod meg, hogy a te pillangóhatásod mit változtatna a világunkon


KINEK?
A pályázatra min. 2 és max. 6 fős, 15 és 19 év közötti diákcsoportok jelentkezését várjuk. Előzetes művészeti tapasztalatok vagy tanulmányok nem szükségesek.

MIÉRT?
A pályázat célja, a középiskolások és képzőművészet segítségével minél intenzívebb diskurzusra lépjenek azzal a világgal, amelyben élnek. S nem mellékesen új ismeretekkel, új készségekkel, új tapasztalatokkal gazdagodjanak.

 

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 29., a regisztrációs űrlapért kattints a IDE!