BÁBMŰVÉSZETI KONFERENCIA

| 2017-08-28

A PIM- Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet éves bábművészeti konferenciájának témája 2017-ben a központ és a periféria kérdése.

Hol helyezkedik el a bábművészet a színházművészet egészén belül? Milyen erővonalak, trendek mutathatók ki a kortárs bábszínházban, illetve melyek tárhatók fel a történeti kutatások segítségével? A konferenciára olyan előadásokat is várunk, amelyek alkotók, illetve intézmények egymáshoz való viszonyát, közvetett vagy közvetlen hatását vizsgálják, és különösképp felhívnánk a kutatók figyelmét az alkotói közösségek és a mester-tanítvány viszony megjelenésére a bábművészetben.

Várják mindazon jelentkezőket, akik akár történeti, akár jelenkori alkotásokkal, alkotókkal, intézményekkel foglalkozva vállalkoznak a központ és a periféria viszonyának vizsgálatára, magyarázatára, akár intézményi, akár alkotói szempontok alapján.

A jelentkezés határideje: 2017.szeptember 20., az előadások maximális időtartama: 15 perc.

A jelentkezés módja: Az előadás címével és 100 szavas, az előadás tervezett téziseit összefoglaló absztrakttal, továbbá a jelentkező nevének, címének, intézményének megadásával. A jelentkezéseket elektronikus úton, a hutvagner.eva@oszmi.hu címre várják.

A konferencia időpontja: 2017. október 13., péntek.

A konferencia egybe esik a Blattner Géza munkásságáról szóló Szivárvány Európa felett című kiállítás finissage-ával, a konferencia szünetében tárlatvezetésre számíthatnak a résztvevők.

 

Központok és perifériák

BÁBMŰVÉSZETI KONFERENCIA
2017. október 13. 10.00-18-00

Bajor Gizi Színészmúzeum

(1124 Budapest Stromfeld Aurél u.14.)