Két premier egy napon a Meseboltban

| 2017-04-16

Óvodásoknak és iskolásoknak szóló két bemutató a Mesebolt Bábszínházban.

 
Jill Tomlinson: A földimalac, aki semmiben sem volt biztos
 
A premier időpontja: 2017. április 23. vasárnap 10:00

A premier helyszíne: Mesebolt Bábszínház kamaraterem (9700 Szombathely, Ady tér 5.)

Pim egy földimalac. Nemrég született, és még sosem hagyta el azt a kényelmes odút, ahol édesanyjával él. Ám ez a lakás egyre unalmasabb egy mindenre kíváncsi földimalac számára, ezért érdemes szépen, óvatosan körülnézni, milyen is a nagyvilág? Kik laknak a környéken? Ki a barát? Ki veszélyes? Szerencsére anya mindenre tudja a választ, de Pim még így is hajmeresztő kalandokba keveredik, ha éppen nem figyel eléggé a szülői szem.Az ismert szerző, Jill Tomlinson. mesesorozatának talán legizgalmasabb, és egyben leghumorosabb része elevenedik meg, rengeteg bábbal, játékkal és mesével a Mesebolt Bábszínház színpadán.
 
Tervező: Hanga Réka
 
Dramaturg: Veres András
 
Zene: Bakos Árpád 
 
Rendező: BARTAL- KISS RITA
 
Szereplők: Lehőcz Zsuzsa, Janicsek Péter mv., Császár Erika
 
 
A szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a zalaegerszegi Griff Bábszínház közös produkciója.
A földimalac, aki semmiben sem volt biztos eredeti, angol nyelvű kiadását először 2004-ben az Egmont UK Limited, The Yellow Building, 1 Nicholas Road, London W11 4AN, Egyesült Királyság jelentette meg.© The Estate of Jill Tomlinson 1973Minden jog fenntartva. 
(Original English language edition of The Aardvark Who Wasn’t Sure first published in 2004 by Egmont UK Limited, The Yellow Building, 1 Nicholas Road, London W11 4AN, United Kingdom. Copyright © The Estate of Jill Tomlinson 1973 All rights reserved)
Korosztály: 4+
 
Három kívánság - ír "népmese"
 
A premier időpontja: 2017. április 23. vasárnap 16:00

A premier helyszíne: Mesebolt Bábszínház színházterem (9700 Szombathely, Ady tér 5.)

 
Az Írország zöldellő tájain született mesék, legendák világszerte ismertek, kedveltek. Erről a különös - varázslattal teli – tájról származik a Három kívánság című népmese. Alapvető emberi kérdésekkel foglalkozik, olyanokkal, mint becsület, tisztesség, segítőkészség. Mihez kezd a kisember ha hirtelen teljesül három kívánsága? Mit lehet pénzért megvenni, és mit nem? Boldoggá tud tenni a gazdagság? Nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni, de talán sikerülhet. A sok humorral, játékos helyzettel megírt mese izgalmas és elgondolkodtató.
 
Rakovszky Zsuzsa fordításrészleteinek felhasználásával -
 
Írta, rendezte: VERES ANDRÁS
 
Tervező: Rumi Zsófia
 
Zeneszerző: Takács Dániel
 
Szereplők: Dénes Emőke, Gyurkovics Zsófia, Kőmíves Csongor, Kovács Bálint, Maronics Ferenc mv., Takács Dániel
 
 
 
Korosztály: 6+