A rút kiskacsa a Vojtina Bábszínházban

| 2017-04-06

Méltóság Hete címmel szervez rendezvénysorozatot a Debreceni Hospice Ház Alapítvány 2017. április 3-9. között a Méltóság Mezeje Program 10 éves jubileuma alkalmából. A záróeseményére a Vojtina Bábszínház színháztermében kerül sor, ahol a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata bemutatja A rút kiskacsa című előadását.

A rút kiskacsa a Szigligeti Színház nagysikerű „Színház az iskolában, iskola a színházban” című projektének legújabb előadása, melyben huszonhárom gyerekszínész, négy bábszínész és két zenész lép színpadra.
„Andersen meséje méltán a világ egyik legismertebb meséje. Hisz valamennyien érezhettük már magunkat rút kiskacsának. Hogy mennyire igaz ez a kijelentés, magam sem gondoltam, volna addig a pillanatig, amíg nem kezdtem mélyebben foglalkozni a témával.
Igen. Mindannyian rút kiskacsák vagyunk. Csak akkor válhatunk hattyúvá, ha megtaláljuk azt a helyet, ahol önmagunk lehetünk. Önmagunk megismerésére pedig kitűnő lehetőséget nyújt a játék, a színház, az együttgondolkodás, sírás-nevetés.”
– mondja Tóth Tünde, az előadás rendezője.

A 2017. április 9. (vasárnap) 10.00 órai előadásra korlátozott számban kaphatóak még jegyek a Vojtina Bábszínházban 500 Ft/fő-s egységáron.

Az élőzenés előadás időtartama 1 óra 25 perc.

 

További képek