Bóbitás sikerek

| 2017-03-28

Az elmúlt időszak termékeny volt a Bóbita Bábszínház életében. Két eseményről tértek haza sikerekkel.

2017. március 17-én délelőtt a  Szélkötő Kalamona című bábelőadásukat mutatták be Zágrábban a Histrion Színházban a 10. Vígjáték Fesztivál keretén belül, ahol A legjobb előadás díj-ával jutalmazták a produkciót. Az előadást horvát felirattal játszották, így  a horvát és magyar közönség is teljes mértékben tudta élvezni a dialógusokat.

SZÉLKÖTŐ KALAMONA - az azonos című magyar népmese alapján írta: Markó Róbert
Dramaturg: Nagy Orsolya
Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Bogárdi Aliz, Jankó Mátyás
Koreográfus: Fitos Dezső (Harangozó Gyula-díjas)
Rendező: Markó Róbert
Játsszák: Komlóczi Zoltán m.v., Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Papp Melinda, Vadon Judit

 

2017. március 23-26. között került megrendezésre a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Bóbita Bábszínház társrendezésében a IV. Bábos Drámaíró Verseny, melynek a békéscsabai bábszínház adott otthont.

A megmérettetésben három író, három rendező és természetesen három csapat „játszott” együtt. Érdekes időutazás a víz világnapján- ennek a hírnek a nyomán születtek meg a darabok csütörtök éjszaka, majd az írók után a rendezőkön és a színészeken volt a sor, akik egészen vasárnap délutánig dolgozhattak együtt, hogy végül, mindössze két és félnapnyi próba után, a nézők elé álljanak az előadásokkal.

A Bóbita Bábszínházat Papp Melinda, Vadon Judit és Kalocsányi Gábor képviselte.

Vasárnap délután megszülettek az eredmények is, melyek alapján a legjobb színész díját Kalocsányi Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház művésze nyerte!