ABC- BetűJáték-bemutató a Mesebolt Bábszínházban

Ölbei Lívia | 2024-04-17

Talán még a szokottnál is nagyobb a nagyüzem a Mesebolt Bábszínházban. A Megették az ovit bemutatója után egy héttel újabb premier a láthatáron: az ABC – BetűJáték hat éven felülieknek szól, Bartal Kiss Rita rendezésében. Bemutató április 21-én, 10 órakor.

A fantasztikus képzelőerővel és kreativitással megáldott, költői és vizuális asszociációkból könnyű kézzel rendre végtelen, játékba hívó gyöngysort fűző rendező, Bartal Kiss Rita visszajáró vendég, sőt: egy kicsit minden bizonnyal otthon van a Mesebolt Bábszínházban. Ezúttal ABC – BetűJáték címmel rendezett előadást. Ahogyan az ajánló mondja: „Nevet a H: hihihi-hahaha. Berreg az R, Cincog a C… Betűk, betűk, titokzatos vonalak, kincset érők. Betűország 44 betűt rejteget, s ha sorakozót fúj a gondolat, milliónyi hangon szólnak. S ha a háztető A, pocakos D, a kanyargó S összeáll, máris kész a betűház. A Mesebolt Bábszínház előadása szélesre tárja Betűország kapuit, hogy belépve minden néző megismerje titkait.” Animációs játék betűkkel, amelynek tervezője Mátravölgyi Ákos (ugyancsak többször letette már névjegyét-kézjegyét a szombathelyi bábszínházban), zeneszerzője Domokos Előd, dramaturgja Kovács Géza, koreográfusa Góbi Rita táncművész, koreográfus, táncpedagógus, a kortárstáncszíntér fontos és egyedi szereplője: szólóban és saját társulatával egyaránt.

Nem először kapott felkérést bábszínházi munkára. Az ABC – BetűJátékban a szombathelyi bábszínház társulatából hárman lépnek színre: Gyurkovics Zsófia, Varga Bori, Kovács Bálint. Bemutató: április 21-én 10 órakor a Mesebolt Bábszínház Lázár Ervin-termében. Az ABC – BetűJáték a Mesebolt Bábszínház és a Griff Bábszínház közös produkciója, együttműködő partner a Kőszegi Várszínház. Az előadás létrejöttét támogatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Fotó:

Unger Tamás
VAOL