Játszószínházi bemutató a Vojtinában

Art Limes | 2023-11-06

A Vojtina Bábszínház premierre készül: új előadásuk vasárnap debütál nagyközönség előtt.

Legújabb kamaratermi játékuk Tóth Gyula Gábor Mese a Mindenről, a Semmiről, és más furcsa mesék című mesekönyve alapján készült Láposi Terka rendezésében. A szerzőt írásáért az Év Gyerekkönyve díjjal jutalmazták 2022-ben.

 

 

 

 

 

 

 

A Játszószínházunkban újdonságnak számító kortárs mese egy gyermekszobába kalauzolja a közönséget, ahol egy apa-fia kapcsolat önfeledt, játékos pillanatait élhetik át a nézők több, mint tizenkét mesén keresztül. A játékot animáció és élőzene is színesíti. Szabadközönség az előadást először november 12-én láthatja majd a Kálvin téri Játszószínházban.

Mese a Mindenről, a Semmiről, és más furcsa mesék

Mese a Semmiről, a Mindenről, a Bármiről, a Lehetetlenről? Miféle történetek azok, amelyeknek ezek a fogalmak a főszereplői? A mesei világunk közepén egy óriási mesekönyvben minden megtörténhet, sokféle otthonnak ad helyet, amelyekben varázslatok, különleges átváltozások, humoros kirándulások történnek. A mesei lapok között azonban nem tud mindenki csakúgy eligazodni, segítség kell hozzájuk. Apa az, akinek a segítségével Bandi, az 5 éves kisfiú ide-oda vándorol. Természetesen Apa Bandival tart és minden nap beköltöznek a mesekönyvbe, és huss, kezdődhet az álomidő, a játék!

 

 

 

 

 

 

Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

 

Tóth Gyula Gábor meséit bábszínpadra alkalmazta: Láposi Terka

Dramaturg: Oláh-Bebesi Bori

Rendező: Láposi Terka

Zeneszerző: Mózes Zoltán

Látványötlet / látvány-konzulens: Láposi Terka

Tervező: Majoros Gyula

Animáció: Czapp Gergő, Balogh Melinda

Fénytervezők: Szemán Bence, Bartha Zoltán, Dió Levente

Játszók: Vadászi Tamara, Mózes Zoltán

 

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

További képek